Sälj din bostad med oss

Vi hjälper Dig sälja bostad. När man säljer sin bostad gör man oftast livet största försäljning. Vi hjälper Dig hela vägen att genomföra Din försäljning på bästa sätt.

Alla fastighetsmäklare hos oss är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.

Läs kundutlåtanden om våra mäklare hos Hitta mäklare.

Så här går det till

 1. Värdering

  Du får en preliminär värdering. Vi fotograferar Din bostad. Du får rådgivning om vad Du ska förbereda inför visning.

 2. Försäljning

  Vi förlanserar Din bostad på jnf.se, hemnet.se, booli.se, blocket.se, Facebook och Instagram. Detta för att öka intresset innan det är tid för full lansering. Vi lanserar sedan Din bostad fullt ut på marknaden och vi sätter igång med visningar. De spekulanter som visat intresse följer vi upp. Vi inleder en budgivning med De som vill lägga bud.

 3. Avslut

  Din bostadsaffär går till ett avslut. Vi skriver ett kontrakt med en köpare. Efter en överenskommen tid sker ett tillträde av den som köpt Din bostad.

Få en fri värdering

 • Snabbt

  Du får ett svar inom några timmar på vardagar.

 • Kostnadsfritt

  Vi värderar utan att det kostar något. Det är helt gratis.

 • Inga förbindelser

  Det är inte bindande och innehåller inga förpliktelser.

Den objekttyp Du vill värdera
Den ort där värderingen gäller
Du behöver inte binda dig till något.
Vi utför inte fria värderingar för bankvärderingar. Ta del av vår integritetspolicy

Frågor och svar

Hur mycket kostar det att sälja bostad?

Våra försäljningar är baserade på provision. En provision förhandlas fram mellan säljare och fastighetsmäklare. Hur mycket en provision uppgår till baseras på pris på bostaden, läge och förväntad arbetsinsats. Mer information hos Fastighetsmäklarinspektionen om provision.

Hur lång tid tar det att sälja bostad?

Det tar i genomsnitt 3 veckor att sälja en bostadsrätt och 4-5 veckor för en villa. Tiden det tar att sälja kan variera mycket. Det beror på marknaden där bostaden säljs i.

Vad är ett förmedlingsuppdrag?

Ett förmedlingsuppdrag är ett avtal mellan säljare och fastighetsmäklare i en bostads eller fastighetsaffär. Ett förmedlingsuppdrag definierar bland annat mäklarens provision och ensamrätt på försäljningen. Det är viktigt att sätta sig in i förmedlingsuppdraget så att en försäljning kan genomföras utan missförstånd. Mer information hos Fastighetsmäklarinspektionen om förmedlingsuppdrag.

Hur länge är jag bunden att sälja med en specifik mäklare?

I tre månader gäller ett förmedlingsuppdrag för bostadsrätt eller fastighet. Du kan avbryta en försäljning när Du vill. En fastighetsmäklare har ensamrätt till förmedling av Din bostad under giltighetstiden. Man kan teckna en ny tremånadersperiod efter att förmedlingsuppdraget gått ut. Eller så löper avtalet vidare med en uppsägningstid på tio dagar.

Vi hjälper Dig att sälja bostad

Vi träffar Dig på ett förutsättningslöst möte i Ditt hem. Du får en preliminär värdering av Din bostad. Detta ligger till grund för vad som kan bli utgångspris i en försäljning. Vill Du efter vårt möte gå vidare med en försäljning tecknar vi ett förmedlingsuppdrag. Din bostad fotograferas och Du får rådgivning om vad som ska förberedas inför visning.

När det är tid för försäljning börjar vi med att förlansera Din bostad på jnf.se, hemnet.se, booli.se, blocket.se, Facebook och Instagram. En förlansering handlar om att öka intresset för Din bostad. I nästa steg går vi ut i full lansering, inleder visningar och vi börjar följa upp spekulanter.

Vi tillämpar öppen budgivning i varje säljprocess. Du som säljare har alltid fri prövningsrätt. Du kan välja till vem eller vilka Du vill sälja och till vilket pris. När Du accepterat ett bud och en köpare för Din bostad avslutar vi försäljningen. Vi skriver kontrakt med Din köpare. Efter överenskommen tid tillträder köparen sedan bostaden.