Förhandsbesiktning, dolda felförsäkring och energideklaration

Besiktning av hus Anticimex
 • Tryggare försäljning
 • Med Anticimex
 • För villa/radhus och fritidshus

I samarbete med Anticimex erbjuder vi förhandsbesiktning (överlåtelsebesiktning nivå 2), dolda felförsäkring och energideklaration av villa/radhus och fritidshus när Du säljer med oss. Få en tryggare försäljning för alla parter. Kontakta oss idag!

OBS! Energideklaration kan inte utföras av Anticimex vid försäljning via JNF´s Kiruna och Gällivarekontor.

Kontakta oss
Förhandsbesiktning

Dolda felförsäkring

Energideklaration

Om Anticimex


Förhandsbesiktning

 • En byggnadsteknisk undersökning
 • För villor och fritidshus
 • Beslutsunderlag för både köpare och säljare

Förhandsbesiktning eller överlåtelsebesiktning (nivå 2) är en byggnadsteknisk undersökning som utförs vid försäljning eller köp av villor och fritidshus. Efter besiktningen sammanställs ett protokoll för vad som upptäckts i fastigheten. Protokollet innehåller beskrivningar, fotografier och symboler som graderar brister och risk för skador. Protokollet är ett beslutsunderlag för både köpare och säljare vid en bostads och fastighetsaffär. Läs mer om förhandsbesiktning (extern webbplats).

Dolda felförsäkring

 • Täcker många av de krav som kan uppstå i fastighets/bostadsförsäljning
 • Anticimex för Din talan i eventuell tvist
 • Gäller i 10 år

Dolda felförsäkring eller säljaransvarsförsäkring skyddar dig mot dolda fel om köparen riktar ett krav mot dig på dolda fel. Anticimex hjälper dig att utreda och bedöma om det är ett dolt fel som du ansvarar för. Anticimex hjälper dig även med att förhandla med köparen. Skulle det behövas för Anticimex din talan vid domstol eller skiljeförfarande och ersätter kostnader till följd av det, förutsatt att de inte kan ersättas av annan. Anticimex ersätter även köparen för vad du som säljare är skyldig att betala till köparen på grund av dolda fel som omfattas av försäkringen. Om köpet hävs, ersätter Anticimex dig för de fel som ligger till grund för hävningen. Läs mer om dolda felförsäkring (extern webbplats).

Energideklaration

 • Alla hus som säljs ska energideklareras
 • Du ser hur mycket energi huset drar och kan minska din förbrukning
 • Gäller i 10 år

Energideklaration krävs enligt lag vid fastighetsförsäljning. Energideklaration informerar om husets energiprestanda, referensvärden, och om radonmätning har gjorts. Den ger även åtgärdsförslag som kan minska energiförbrukningen och därmed klimatpåverkan. Läs mer om energideklaration (extern webbplats).

Komplettera Din försäljning med förhandsbesiktning, dolda felförsäkring och energideklaration. Det ger en tryggare försäljning. Ring oss på 070 – 28 28 000 eller fyll i formuläret så hjälper vi Dig sälja Din bostad!

Kontakt
Lämna namn och email så återkommer viGenom att klicka på ”Skicka” godkänner Du vår integritespolicy (nytt fönster).

Om Anticimex

Sedan 1934 har Anticimex gått från att vara ett svenskt familjeföretag till ett internationellt företag som finns i 17 länder. Anticimex är det moderna serviceföretaget inom skadedjurskontroll, matsäkerhet, fuktkontroll, husbesiktningar och brandskydd. Genom förebyggande åtgärder, ny teknik och hållbara lösningar skapar Anticimex hälsosamma miljöer för både företag och privatpersoner runt om i världen. Läs mer om Anticimex (extern webbplats).

Hjälpte denna sida Dig?
Ok, tack för Ditt svar!
Ok, tack för Ditt svar!
Ditt svar är anonymt

Förhindrar skräppost


Captcha